רשלנות רפואית בהיריון: כיצד היא מוגדרת ואיך מתמודדים עמה?

תקופת ההיריון היא תקופה מרגשת מאוד בחייה של כל אישה. יחד עם זאת, מדובר בהליך הכרוך באופן טבעי בסיכונים, שאותם אפשר למנוע במסגרת של מעקב היריון. תחום המעקב בהיריון ולידה התפתח מאוד כתוצאה משורה של מחקרים וכן פרטיקות רפואיות שנועדו להפחית עד למינימום האפשרי אפשרות של פגיעה יילוד או באם, אולם לצערנו בעקבות רשלנות מצד הצוות הרפואי, הורים נאלצים להתמודד עם השלכות הרות גורל המשפיעות לא רק על החיים של הילד, אלא גם של כל המשפחה. מה חשוב לדעת אודות רשלנות רפואית בהיריון וכיצד מתמודדים עמה? כל הפרטים בכתבה.

רשלנות רפואית בהיריון – כל מה שצריך לדעת

היריון ולידה הם אירועים משמחים בדרך כלל, אבל כשמשהו משתבש, התוצאה עלולה להיות טראגית והרת אסון. רשלנות רפואית בהריון קשורה לילדים שנולדו עם מומים ומחלות או תסמונת גנטית שאותם ניתן היה לאבחן או למנוע בתקופת ההיריון. הרשלנות יכולה להגיע לידי ביטוי בניהול כושל של מעקב היריון, אי ביצוע של בדיקות גנטיות חשובות, אבחון לקוי של מומים ועד לפיענוח לא נכון של בדיקות.  נזקים אלו עלולים להוביל לשיתוק מוחין, פרע כתפיים, נזקים ליולדת. מידע מקיף בנושא מהווה הזדמנות בעבור הורים שסבורים כי הצוות הרפואי התרשל לקבל מידע עדכני, כחלק מהבנה כי למרבה הצער, עקב התנהלות בלתי תקינה של הגורמים האחראיים על מעקב הריון ובחירת טכניקת הלידה, ההיריון מסתיים עם לידת ילד פגוע.

אולם, צריך לקחת בחשבון כי לא כל הולדת ילד עם פגיעה מחייב הגשת תביעה, אלא רק במידה וניתן להוכיח כי במסגרת של מתן שירות רפואי בעקבות אירוע רפואי כמו היריון, הצוות הרפואי חרג מרמת הזהירות הסבירה, כאשר בעקבות הסטייל נגרם לנזק שלא היה נגרם אלמלא הצוות חרג מתפקידו. מדובר בהגדרה של רשלנות רפואית על פי פקודת הנזקין סעיף 35 לחוק, כאשר צריך להבין כי בעת התייחסות לרשלנות הכוונה היא לא רק לרופא, אלא גם למיילדת, אחות, רוקח או כל מי שעוסק במקצוע הפרה-רפואה. מדובר בתביעה מורכבת הכרוכה בהליך משפטי, ועל כן ליווי משפטי הינו הכרחי.

 

 

כיצד מגישים תביעה בתחום רשלנות רפואית?

אם אתם סבורים כי הצוות הרפואי חרג מהסטנדרט הרפואי המקובל ובהתאם לכך גרם לנזק, השלב הראשון והחשוב ביותר הוא קודם כל לפנות לעורך דין המתמחה בתחום. עורך דין ידע לבחון את תיק הראיות בהתבסס על תיעוד רפואי וכן התייעצות עם רופא מומחה בתחום ההיריון והלידה, מתוך מטרה לגבש כתב תביעה מבוסס שאותו ניתן יהיה להגיש לבית המשפט. שימו לב כי הגשה של תביעה יכולה להתבצע עד לשבע שנים מיום האירוע, בעקבות חובת התיישנות בפקודת הנזקין. ככל שתקדימו את הליך הגשת התביעה כך ייטב, מאחר ומדובר בהליך שעשוי להימשך למשך זמן רב. אולם, בחלק מהמקרים בתי החולים מעדיפים שלא לגשת להליך משפטי ארוך, אלא לסיים בהליך של גישור. על כן, ליווי וייצוג משפטי על ידי עורך דין הוא חיוני לטובת מימוש זכויות, החל משלב בדיקת התיק ועד לקבלת הפיצוי, באם נמצא כי אכן הצוות התרשל, ובעקבות כך נגרם נזק.

לסיכום

רשלנות רפואית בתחום של היריון ולידה הם אירועים דרמטיים המשפיעים על כל בני המשפחה. אם אתם סבורים כי הצוות התרשל, חשוב כבר עכשיו ליצור קשר עם עורך דין, מתוך מטרה לעמוד על זכותכם החוקית ולקבל פיצוי שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים, בהתאם לחומרת הנזק ולקביעת בית המשפט.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות