איך לעודד ילדים לאכול יותר ירקות?

ילדים זה נפלא 🙂 הם ממלאים את חיינו באור ושמחה ויוצקים משמעות לחיינו כבוגרים. בתור הורים – אנחנו רוצים לדאוג לילדים שלנו, לגדל אותם באופן כזה שיביא אותם לחיים בוגרים כמה שיותר בריאים ומלאים, וכל זה – דרך חינוך.
חינוך ילדים צריך להתייחס לכל פן בחיים, אולם אחד מהפנים אליהם אין יותר מדי התייחסות הוא הפן התזונתי. החינוך התזונתי.
חינוך תזונתי טוב, יספק לילדים כלים לנהל חיים חיונייים, בריאים, ושמחים יותר.
ברור לכולנו כי הדבר העיקרי אותו צריך ללמד במסגרת חינוך תזונתי טוב – הוא צריכה של ירקות כבסיס לתזונה טובה, אבל איך עושים את זה?
איך מניעים את הילדים מההרגלים האהובים שלהם – לכיוון תזונה טובה יותר?כזאת שכוללת יותר ירקות – מכל הסוגים?
לפניכם כמה טיפים – שאספנו במהלך השנים, עם הנסיון שלנו בחינוך תזונתי של ארבעה ילדים.

תתחילו לרכוש ירקות טעימים!

מכירים את זה שאתם הוכים לקניות ומוצאים רק עגבניות מסוג אחד? בצבע כתמתם במקרה הטוב, ובלי הרבה טעם וריח?
שאתם ממשיכים למלפפונים ומוצאים רק מלפפוני ענק מלאי גרעינים?
אז זה לא חייב להיות ככה. יש סחורה מעולה בארץ, ואם רק יודעים היכן לרכוש אותה – אפשר למלא את הבית בירקות – שרק יגרמו לכם לרצות לאכול יותר ירקות. הסחורה הזאת – בניגוד לסחורה שמגיעה לרשתות השיווק הגדולות, מגודלת על ידי חקלאים קטנים, אורגניים, ומגיעה בסופו של דבר למביני העניין, שיודעים שהם לא קהל שבוי ושהם לא חייבים לקנות את הירקות שמציעים להם על המדף – כי יש ירקות טובים יותר שהם בדרך כלל ירקות אורגניים.

שלבו בתבשילים האהובים עליהם ירקות

סוד שני – שהביא אותנו מאוד רחוק עם שילוב ירקות בתזונה, הוא לא לשנות את התזונה ביום אחד, אלא לשלב את הירקות באוכל שהילדים אוהבים לאכול. כך – פתיתים, הופכים להיות תבשיל פתיתים עם קישואים ועגבניות, וקציצות הופכות להיות קציצות בשילוב מנגולד, בצל וגזר. אפשר להתחיל לשלב את הירקות כחלק קטן מהתבשיל ולאט לאט להגדיל את כמות הירקות בתבשיל.
בסופו של דבר – אפשר להגיע למצב בו הירקות הם חלק הארי בתבשיל, כולנו יודעים שזה גם יותר טעים מסתם פחמימות, והילדים גם יבינו זאת באופן הדרגתי.

עוברים לצריכת מתוקים על בסיס פירות

ילדים אוהדים מתוק, והם לא ירצו לוותר עליו, אבל.. אם תצליחו לתת להם את המזון המתוק שלהם – כשהוא מורכב בעיקר מפירות, תוכלו לנצח את המשוואה. כך למשל – במקום להכין עוגת שוקולד, אפשר להכין מאפה טבעוני מבצק פילו במילוי תפוחים (קליק למתכון), גם שייקים מתקוים מפירות זו חלופה נהדרת למתוק – בשייקים כמו זה למשל אפשר גם לוותר לגמרי על סוכר לבן.

צלחת ירקות עם לימון על השולחן

אחד מה"תרגילים" הכי מוצלחים אצלנו – הוא להציע באופן קבוע על השולחן צלחת של ירקות עם מלח ולימון. אפשר גם להכין קופסא כזאת ולשמור במקרר לכמה ימים. מה שאני הכי אוהבת לשלב במיקס הירקות הם: פלפלים אדומים, גזר, קולורבי, מעט מלח, לימון ושמן זית.
כך – בכל פעם שמישהו מרגיש רעב, הוא פשוט לוקח לעצמו חתיכת ירק טעים ומתובל.

חתכו את הירקות בצורה נאה ונוחה לאכילה

ילדים אוהבים ביסים קטנים, וצלחת נאה תמיד מושכת יותר לאכילה. כשאתם חותכים להם עגבניה לארוחת ערב למשל, בצעו חיתוך דק של העגבניה כך שיוכלו להניח על החביתה או הפרוסה ולאכול בקלות, והניחו את העגבניה בצלחת בצורת מניפה יפה.

תנו להם להשתתף בבישול

ככל שאנחנו יותר מעורבים בתהליך ככה אנחנו יותר מחוייבים לו. את הסוד הזה אני מכירה מעולם השיווק באינטרנט, אבל הוא נכון גם לעולם תזונת הילדים. אם תתנו לילדים להכין בעצמם את המזון, הם הכי ירצו בעולם לאכול אותו ואתם תרוויחו זמן איכות יחד. אצלנו הילדים מכינים בעצמם סמבוסק במילוי מנגולד או תרד, טופו מוקפץ עם ירוקים, או כל מאכל אחר שהם רוצים להמציא ולנסות.

עד כאן להיום, בהצלחה!

נכתב על ידי מיכל מורנו – משווקת באינטרנט הנמנית על צוות "האורגני" – עסק חברתי שהוקם על מנת לענות על צורך מהותי – טיפוח צרכנות מודעת וירוקה, על ידי חיבור יצרנים וחקלאים אורגניים מכל הארץ עם משפחות בריאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *