הוצאת דרכון לקטין

ההורים אחראיים על כל נדבך בחייו של הילד ועל כן גם כשמבקשים לטוס עמו לחו"ל, ההורה הוא זה שצריך להוציא עבורו דרכון, כאשר פה יש לעצור ולהסביר כיצד, אך מראש נציין שבכל סיטואציה ההתנהלות מעט שונה, ועל כן אין להסיק ממקרה אחד על מנת ללמוד אודות מקרה שני. עוד נחדד שאין זה משנה אם הילד שוהה במשפחת אומנה או אצל הוריו הביולוגים, אלא משנה מה מצב היחסים ומיהם האחראיים.

דרכון זר

יש להבדיל בין הוצאת דרכון מקומי לבין הוצאת דרכון זר. עבור הוצאת דרכון מקומי צריך להגיע עם הילד ללשכה, אך על מנת להוציא דרכון זר ההתנהלות שונה לגמרי, ואף יש משמעות לארץ היעד. כך למשל הוצאת דרכון פורטוגלי לילדים (אחת מהאופציות שנחשבות יחסית פשוטות) מצריכה מההורים לעבור בעצמם את ההליך ורק לאחר מכן לטפל בילד, ופה מוטב להבדיל בין מגוון מצבים, משמע קיים הבדל בין ילד שנולד לפני שההורים קיבלו דרכון פורטוגלי (מצב יותר מסועף) לבין ילד שנולד לאחר שההורים קיבלו דרכון פורטוגלי (מצב יותר פשוט), כאשר בין היתר קיימים מצבים שעל הילד להוכיח זיקה מקומית, אך גם פה הדברים מושפעים ממגוון משתנים, קרי הגיל של הילד (ככול שהילד יותר צעיר הגישה יותר סלחנית).

מספיק אישור של אחד מההורים

ציינו שבמגוון מצבים ההתנהלות שונה ובאותה נשימה דומה, ופה נחדד יותר לעומק במה דברים אמורים, ולו מבחינת הצורך להשיג הסכמה של שני ההורים. נתחיל עם מצב בו ההורים נשואים זה לזה. במקרה זה מספיק שאחד מהם יבקש להוציא לילד דרכון. כמו כן, גם במקרה בו הורה גרוש מצוי עם ילדו בארץ ואילו ההורה השני נשאר בארץ המוצא, הרי שאין צורך בהסכמת שני ההורים, וגם כאשר בית הדין מתערב ומאשר לאחד משני ההורים הגרושים לצאת מהמדינה עם הילד. מתי עוד מספיקה הסכמה של צד אחד? כשהאם רווקה ואילו האב אינו מכיר בקטין.

צורך באישור דו צדדי

לצד ההסתפקות באישור של הורה יחיד, לא חסרים מצבים שמצריכים את אישור שני הצדדים. כך למשל אם ההורים גרושים, תידרש הסכמה של שניהם. אם ההורים נשואים, אך ידוע שאחד מהם מתנגד לתהליך היציאה מהארץ, תידרש הסכמת שני ההורים. כאשר האם רווקה ואילו האב מכיר באבהות שלו, גם כן תידרש הסכמה כפולה וגם מקרה שבו ההורים נשואים, אך במשרד הפנים מודעים לתחילת הליך הגירושים, יש צורך באישור של שני הצדדים.

אודות ההליך

לאחר שהבנו מתי מספיק אישור חד צדדי ומתי יש צורך באישור של שני הצדדים, נעבור לדון מהו דרכון וכיצד ניתן לקבלו. פה נציין שדרכון מהווה תעודת מעבר, כאשר מינואר 2017 כבר בלתי אפשרי להנפיק (ואפילו לא להאריך) דרכון שאינו ביומטרי (דרכון ביומטרי מהווה תיעוד חכם שכולל צילום פנים וטביעת אצבע). מכאן שאין צורך להגיע כבעבר עם תמונה מוכנה, אלא הצילום יתבצע בעת הליך ההנפקה.

תוקף

חשוב לדעת שדרכון שמונפק לילדים תקף רק לחמש שנים. כמו כן, בכול הנוגע לילדים לא יתאפשר להאריך את הדרכון, אלא אך ורק להוציא דרכון חדש, משמע יש לקבוע מחדש תור ולהגיע עם הילד ללשכת רשות האוכלוסין וההגירה, כאשר לשם כך מומלץ לזמן תור מראש, ולו באמצעות האתר. עוד נציין שכיוון שבחורף פחות אנשים ניגשים להנפיק דרכונים, התעריף מוזל. מסקנה? אם לא לחוצים בזמן, מוטב לנצל זאת!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות