5 מחלות חורף נפוצות בקרב ילדים

עם בואו של החורף נרשמת עלייה בתחלואה של ילדים אשר חשופים למגוון רחב מחלות, בשל מערכת חיסונית מוחלשת. במדריך זה נציג חמש מחלות חורף נפוצות (וכיצד מטפלים) כך שתוכלו לעבור את החורף בשלום.

מהן מחלות החורף הנפוצות בקרב ילדים וכיצד ניתן לטפל?

כאשר אנו מתייחסים למונח "מחלות חורף" הכוונה היא למגוון רחב של מחלות אותן ניתן לשייך לתקופה הקרה. רוב מחלות החורף נגרמות בשל דלקות ויראליות, ואחוז ההדבקה אצל ילדים גבוהה יותר בשל העובדה כי הילדים נמצאים בגן סגור וכמעט שאינם מתאווררים באוויר הפתוח. בנוסף, יש לקחת בחשבון כי אצל פעוטות וילדים קטנים המערכת החיסונית איננה מפותחת במלואה, ועל כן אחוז ההדבקה מזנק בתקופת החורף. חשוב לציין ניתן לטפל ברוב המחלות והדלקות באמצעות חדר מלח מומלץ לטיפול, וזאת בשל העובדה כי חדר מלח מסייע באופן ממשי להקלה על דרכי הנשימה וכן עוזר מאוד להתגבר על שיעול וליחה בקרב ילדים וכן פעוטות. במדריך זה נציג בפניכם את חמש המחלות הנפוצות ביותר, כך שתוכלו לעבור את החורף הקרוב בשלום ובבריאות שלמה.

שפעת

במהלך החורף, שיעור הילדים החולים בשפעת עומד על 40%, ובשנים האחרונות מטפס גם לאחוזים גבוהים יותר. מאחר ומדובר במחלה ויראלית אשר פוגעת בדרכי הנשימה, היא מלווה לרוב בשיעול, חום גבוה וליחה מוגברת. חשוב לטפל בשפעת עוד בשלבים הראשונים, וזאת בשל העובדה כי היא עשויה להחריף לכדי דלקת ריאות. יש לפנות לרופא ילדים, וכן להיעזר במכשיר אדים וכן חדר מלח לצורך פתיחת מעבר האוויר.

ברונכיוליטיס

מחלה נפוצה מאוד בקרב ילדים עד גיל שנתיים, והיא לרוב גורמת להפרעות משמעותיות בדרכי הנשימה. בנוסף, המחלה מאופיינת בשיעולים חזקים ותכופים. מאחר ומדובר במחלה נגיפית, אין צורך במתן אנטיביוטיקה אלא להרבות בשתייה של נוזלים לצורך מניעת התייבשות וכן טיפול תרופתי אותו ניתן לקבל במרשם רופא.

5 מחלות חורף נפוצות- בקרב ילדים

דלקת עיניים

עיניים אדומות והפרשות מהוות את הדרך הטובה ביותר לצורך זיהוי של דלקת עיניים. מאחר ומדובר במחלה מאוד מדבקת, חשוב שלא לחשוף את הילד לילדים אחרים בגן ובאופן כללי לשמור על כללי היגיינה מחמירים. בכדי לטפל בדלקת ניתן להשתמש במשחות עיניים או בטיפות, בהתאם להוראות הרופא אשר חייב לבדוק את הילד ברגע שהדלקת מופיעה.

עצירות

בעיות במערכת המעיים אצל ילדים הן נפוצות, בייחוד בחורף. ניתן לטפל בעצירות באמצעות תזונה עשירה בסיבים, שתיית מים ובעת הצורך לפנות לרופא לצורך התערבות רפואית פולשנית.

שלשולים

אצל ילדים שלשול מתבטא לא רק ביציאה מימית אלא גם בחום וחוסר שקט. כדי לעצור את השלשול ניתן לרכוש דרך בית המרקחת תרופות ללא מרשם ובמידה והילד/ה הופכים להיות רדומים יותר מהרגיל, לפנות לקבלת טיפול רפואי בקופת החולים.

כדאי לקרוא הורים: למה יש לשים לב בטיפול רפואי אצל ילדיכם?

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות