8
הילדים שלנו זקוקים לבשר שמספק לגוף חלבונים וברזל. המטרה בצריכת בשר היא בניית עצמות ושרירים, הכנסת אנרגיה לגוף, חיזוק שיער וציפורניים וארוחות מספקות ומשביעות. ובכול זאת, לא כל הילדים מגיבים טוב למאכלי בשר הן מטעמי מצפון או דחייה וכלה בכך שילדים אוהבים אוכל צבעוני ופשוט למראה. אז איזה מתכוני בשר תוכלו להגיש לילדים מבלי שהם יעשו פרצופים? הנה 3 מתכונים מעולים:
כריך אנטריקוט
אנטרקוט היא חתיכת בשר מסוג 'שיש' עם שומן שאחראי לעסיסיות של הנתח. סטיק אה לה מינט שצולים בדיוק דקה במחבת יתאים מאד להכנת סנדוויץ' מלא בטעמים. את האריזה שיש בה חתיכות סטייק דקיקות אפשר למצוא בין שלל מעדני גורמה בסופרים ובחנויות הבשר.
כדי להתחיל במלאכה יש לחמם מחבת פסים יצוקה עם כפית שמן זית. ממתינים שהמחבת תהיה לוהטת ומניחים את החתיכות הדקות. בעת הטיגון מתבלים את הסטייק עם מלח גס ופלפל שחור. צורבים את החתיכות כחצי דקה לכל צד. בינתיים חותכים באמצע לחמנייה, בגט או ג'בטה ומורחים בחלק התחתון ממרחים לפי הטעם, כמו חרדל או מיונז. מניחים את הבשר בלחם ומוסיפים ירקות פרוסים כמו חסה, עגבנייה, בצל ומלפפונים חמוצים. סוגרים את הסנדוויץ', עוטפים בנייר סופג ומגישים לילדים לארוחת צוהריים או ערב.
קובה חמוץ
כשהילדים שלנו מקבלים מנת קובה הם מביטים על סוג של כופתאות שצפות במרק צהוב או סגול, תלוי בטעם ובעונה והכנת הקובה באופן כללי היא חווית בישול נחמדה לילדים. קובה חמצמץ מספק דרך נפלאה להגיש בשר טחון שנמצא בתוך מעטפת. כדי להתחיל יש לטגן במחבת רגילה עם שמן: בצל שום קצוץ ובשר טחון. לבשר מוסיפים תבלינים לקובה כמו בהרת, כמון, פפריקה מרוקאית, מלח פלפל, כורכום וכולי. בודקים שהתערובת טעימה מורידים מהאש ומצננים בקערה.
בינתיים מכינים את בצק הקובה. בקערה עמוקה מכניסים כוס אחת של סולת עם כוס וחצי מים פושרים. מוסיפים חצי כפית מלח מערבבים ולשים עד קבלת בצק רך ועדין. מכסים את הבצק עם ניילון נצמד ומכינים מרק.
בסיר גדול מטגנים בצל לבן, שום ועלים קצוצים של סלרי. אפשר להוסיף למרק עלי סלק קצוצים וגם סלק טחון או ירקות כמו גזר ועגבנייה קצוצים. לעיתים אפשר להכין קובה חמוץ באמצעות עלי סלרי קצוצים והמון לימון. כעת מוסיפים מים עד לגובה של 3/4 מהסיר ומתבלים באותם התבלינים של תערובת הקובה בתוספת 3 לימונים סחוטים. טועמים את המרק ומתקנים תיבול.
הכנת הקובה
מהבצק שהמתין קורצים כדורים בגודל שזיף קטן ויוצרים בהם גומחה קטנה. את הגומחה מגדילים באמצעות אצבעות לחות שטובלים במים עד קבלת סוג של קערה קטנה אליה מכניסים כפית אחת לפחות של תערובת הבשר. סוגרים הרמטית את הכדור ומכניסים למרק הרותח. ממשיכים כך עד גלגול של כול הכדורים. מעבירים את המרק לאש קטנה לשעתיים לפחות ומגישים חם.
אמפנדס עם בשר ופטריות
ילדים אוהבים מאד בורקסים מסוגים שונים משום שמדובר בבצק אפוי וממולא בכל טוב. אמפנדס מספקים מנת בשר ראויה עם בצק דק יחסית כך שלא צריך לדאוג לגבי השמנה.
הכנת הבצק
בקערה עמוקה מערבבים שתי כוסות קמח, כף סוכר וכף מלח. את הבצק מעבדים במעבד לישה או ביד עד קבלת בצק אחיד. מכסים עם ניילון נצמד בטמפרטורת החדר לחצי שעה.
כעת מכינים מלית של בשר טחון. במחבת עם שמן זית מטגנים בצל ושום ומוסיפים לאחר השחמה בשר טחון ופטריות (לא חובה). מתבלים עם מלח פלפל ופפריקה עד השחמה.
הכנת האמפנדס
את הבצק מרדדים על משטח עבודה מקומח. לאחר רידוד הבצק לעובי של חצי ס"מ: קורצים עיגולים באמצעות כוס. עם כפית מניחים כמות מילוי ראויה במרכז של כל עיגול. סוגרים את עיגולי הבצק בצורה של חצי סהר, מושחים את הסהרים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 15 דקות. מגישים עם רוטב צ'ימיצ'ורי או רוטב עגבניות דליל.
אין ספק שבישול יכול להיות מהנה מאוד והוא אפשרות מצוינת לזמן איכות עם הילדים. אל תשכחו להתאזר בסבלנות ובאווירה טובה. בתיאבון!